KORSO
[Hem] [HexIQ!] [Spelet] [Bakgrund] [Köpa] [Kontakt]

Introduktion

Ett utmanande korsordsspel som verkligen sätter dig på prov. Varje spelare ska bilda ett korsord genom att fylla en spelplan på 6×6 rutor. Problemet är bara att man inte får välja alla bokstäver själv... Och inte ens de bokstäver man får välja själv får man välja fritt – man är hänvisad till vad tärningarna visar. Dessutom gäller det att tänka till ordentligt för att fläta ihop så många och så långa ord som möjligt för maximal poäng. Ovanpå allt detta kan man börja med sluga strategier för att få de bokstäver man behöver från motspelarna, samtidigt som man själv ger dem så få användbara bokstäver som möjligt.

När alla har fyllt sina spelplaner med bokstäver går man igenom vilka ord man har fått, i tur och ordning, och summerar poängen. Diverse mer eller mindre användbara ord lockar till många skratt, och ofta överraskar ordlistan med att påstå att de mest underliga bokstavskombinationer faktiskt är riktiga ord.

Reglerna är enkla och lätta att lära för både ung och gammal, men ändå är spelet tillräckligt avancerat för att roa och utmana under en hel livstid. Vi som har konstruerat spelet har spelat det i en eller annan form i uppemot 30 år, och det är fortfarande en av våra favoriter.

Spelet tränar ordkunskap, kombinationsförmåga, planeringsförmåga, flexibilitet och strategiskt tänkande.

Copyright © Kul & Klok Design HB, 2007-2023